Wat wordt er gedaan in de praktijk?

 Fijn- motorische vaardigheden

Grove-motorische vaardigheden

Schrijfmotoriek

Lateralisatie

Visueel-ruimtelijke oriëntatie en inzicht

Aandacht/concentratie

Typtientwee

Bodymaptraining

Psychomotoriek

Psychomotoriek is een deeldomein van de kinesitherapie en is gericht op het kind in zijn geheel. 'Psyche' betekent geest en 'motoriek' betekent bewegen. Bewegen wordt dan ook als uitgangspunt genomen voor de therapie met als doel de algemene ontwikkeling te bevorderen. Het is dus niet enkel de bedoeling dat de motoriek van het kind verbetert: door het uitvoeren van bewegingsopdrachten worden ook andere leervoorwaarden gestimuleerd. Daardoor kan de concentratie ook verbeterd worden. Het kind beleeft een positieve ervaring, krijgt meer zelfvertrouwen en leert beter omgaan met zijn beperkingen. De therapie zorgt ook voor een verdere ontplooiing van de persoonlijkheid en het zelfbeeld van het kind.

Typtientwee

Vlot en blind leren typen met 10 vingers op een speelse en kindvriendelijke manier.
TypTienTwee is een aangepast typprogramma voor kinderen vanaf 9 jaar (vanaf 3de leerjaar).
De methode TypTienTwee is ontwikkeld vanuit therapeutische inzichten in hoe je het motorisch leren van kinderen kan verbeteren.

Het heeft een unieke aanpak, waardoor het voor kinderen met handvaardigheidproblemen gemakkelijker wordt om blind te leren typen. Om het typen zo goed mogelijk te integreren worden alle leerkanalen (auditief, visueel, motorisch-tactiel, geheugen en redeneren) gelijktijdig aangesproken. Er wordt gewerkt met kleurtjes, met figuurtjes, met verhaaltjes, spelletjes, invuloefeningen, denkoefeningen,…

Kinepraktijk Liesbeth Bollen

0473 960124

Nieuwstraat 32

9990 Maldegem

Liesbeth.Bollen@hotmail.com

Na mijn basisopleiding kinesitherapie aan het HIPB te Gent heb ik 6 jaar ervaring opgedaan in een kuuroord in het Zwarte Woud te Duitsland. 

Daar heb ik me ook gespecialiseerd in Cyriax en Triggerpointmassage.

Sinds 2001 ben ik zelfstandig kinesitherapeute in Maldegem

Door mijn interesse in het werken met kinderen ben ik deeltijds beginnen werken in het buitengewoon onderwijs.

Ik heb verschillende bijscholingen gevolgd waaronder psychomotoriek bij kinderen, Typtien en Bodymap. Door dit laatste mag ik me nu ook bewegingscoach voor kinderen noemen.

 

 

 
 
 
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now